Omend jeg synes det er spændende at skrive artikler og anbefale bøger her på siden, så er det nu engang terapi, som jeg holder mest af at bruge min tid på. Det skal dog ikke betyde, at I skal vente for længe mellem nye indlæg. Jeg har været så heldig at alliere mig med Ph.d., og nu psykologistuderende, Elisabeth Halskov Jensen. Hun har en spændende baggrund og er knivskarp til at skrive interessante indlæg. Fremover vil I få indlæg fra både Elisabeth og mig.

Første indlæg, som Elisabeth har skrevet til jer, er en artikel om vinterdepression. Mange har allerede mærket, at den er ved at flytte ind hos dem. Og den trækker træthed, mørke og isolation med sig. Men før i får indlægget, vil jeg lade Elisabeth introducere sig selv, så I ved hvem hun er:

Her sent i livet – hvor de fleste af mine jævnaldrende glæder sig til efterlønnen, eller hviler selvsikkert i en lang karriere inden for samme område – er jeg i gang med min anden grunduddannelse: For 20 år siden blev jeg ph.d. på en afhandling om sprogbrug og hukommelse v. CBS, og nu er jeg godt på vej til at blive klinisk psykolog.

Hele mit liv har jeg arbejdet med sprog og kommunikation, og i mit ph.d.-forløb opdagede jeg, at når vi hører eller læser en historie, er indholdet nemmere at huske, end hvis vi bare bliver præsenteret for en lang række oplysninger, som vi ikke kan kæde sammen.

Blandt andet derfor håber jeg at kunne arbejde med narrativ terapi – fordi jeg tror på, at gode fortællinger er helt grundlæggende for at blive et velfungerende menneske.

psykologistudiet har jeg mest interesseret mig for familierelationer, konflikthåndtering, kulturel og social resiliens og kilder til håb i terapiforløb. Det er vigtigt for mig at fokusere på det positive og løsningsorienterede: det som bringer os håb, styrke og lindring.

Jeg er glad for at have muligheden for at arbejde sammen med Elena om at skrive gode artikler om psykologfaglige emner her på bloggen.

BLÅ BOG

2020: Startede på kandidatuddannelsen i psykologi.

2019-2020: Arbejdede hos Bedre Psykiatri.

2018: Udgav portrætbogen “Kærlighedsbørn. Fortælling om en dansk familie”.

2017: Startede på psykologistudiet.

2007-2016: Arbejdede som kommunikations- og uddannelseskonsulent.

2014: Startede som censor i erhvervskommunikation v. Århus og Odense universiteter.

2012: Stiftede De3Lise – en webshop med secondhand festtøj.

2008: Udgav “Fairclough – en tekstsamling” og var med til at udgive “Organisation og Omverden”.

2007: Forlod et fast lektorat på CBS og stiftede Kommunikationsbutikken.

2001-2007: Adjunkt/lektor på CBS.

2000: Opnåede ph.d.-graden i erhvervskommunikation på CBS.

1995: Uddannet cand.ling.merc (translatør) i spansk v. CBS.

Læs sidste indlæg her, hvor jeg anbefaler Olga Ravns nyeste bog Mit arbejde.


Psykolog Elena Leah

Psykolog Elena Leah

Jeg hedder Elena Leah (f. 1989) og er uddannet psykolog fra Københavns Universitet i 2015 med fokus på klinisk- og socialpsykologi. Jeg er specialiseret i unge (15-35 årige) og de problematikker de støder på. Dette via mit studie, samt gennem mine arbejdspladser, som er listet nederst.

0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *