Elsker du også at læse bøger? Og savner du at være del af et kvindefællesskab? Synes du, at det lyder spændende at blive klogere på dig selv og andre gennem skønlitteraturens univers?

Hvad er Litterære Terapisaloner?

Litterære Terapisaloner er en mild form for gruppeterapi, som bruger skønlitteraturen som springbræt. Helt konkret går det ud på, at vi sammen læser en udvalgt række bøger, som på forhånd er udvalgt og sørget for. Vi mødes 8 gange og for hver gang passer den læste bog med en tematik. Den overordnede tematik er kvindeliv. Herunder hører fx. familierelationer, venskaber/ensomhed, seksualitet, feminisme, sorg og meget mere.

Gruppen består af 7 kvindelige deltagere og 2 facilitatorer. Elena Leah, psykolog, står for den terapeutiske proces. Elena har ydermere skrevet en teoretisk og empirisk afhandling om skønlitteraturens terapeutiske potentiale. Cecilie Larsen, litterat, har en stor viden omkring bøger og litteratur. Sammen står vi for at skabe hyggelige, trygge og hjemmelige rammer, og sætter gang i de spændende snakke og refleksioner.

Deltagerne fortæller, at Litterære Terapisaloner kan noget helt særligt. Se tidligere deltageres udtalelser her: http://litteraturhuset.dk/tidligere-deltageres-udtalelser/

Hør os fortælle mere om skønlitteraturens potentialer samt Litterære Terapisaloner, når vi gæster psykolog Cleohs podcast:

Afsnittet er også tilgængeligt på Apple Podcasts her.

Det praktiske

Adresse: Den Grønne Dal (Godthåbsvej 182). Adressen ligger tæt på Frederiksberg samt Grøndal St. Bus 2A går direkte til døren.

Vi har igen åbent for Litterære Terapisaloner og afholder et hold med start d. 16.10.22. Skriv til os på psykolog@elenaleah.dk eller Cecilie@litteraturhuset.dk ved interesse. Obs: der er kun 6 pladser!

Litterære Terapisaloner vol. 5.0 kl. 11.30-14.00 (Ledige pladser)

  • Søndag d. 16.10.22
  • Søndag d. 23.10.22
  • Søndag d. 06.11.22
  • Søndag d. 20.11.22
  • Søndag d. 04.12.22
  • Søndag d. 18.12.22
  • Søndag d. 08.01.23
  • Søndag d. 15.01.23

Tilmelding senest d. 01.10.22

Pris: 4500,- (4000,- for studerende, ledige og pensionister).

I prisen medfølger: 8 gange Litterære Terapisaloner, inkl. introdag (Introduktion, fælles rammesætning, rysten-sammen) og afslutning (hygge, evaluering, forskellige øvelser og afrunding). Udlån af bøger gennem hele forløbet. Tilstedeværelse og guidning af en psykolog og en litterat alle 8 gange. Te, kaffe, snacks.

Hvordan tilmelder man sig?

Man kan enten tilmelde sig via bookingsystemet her, eller ved at skrive til psykolog@elenaleah.dk eller Cecilie@litteraturhuset.dk . Man skal enten skrive en mail, eller i kommentarfeltet i bookingsystemet, hvem man er og hvad ens motivation for at være med er. Det er vigtigt for at vi kan sammensætte en spændende og harmonisk gruppe. Man er endeligt med, når man modtager en tilmeldingskvittering.

Bemærk at tilmelding er bindende, uanset hvor mange af gangene man kan deltage.

Hvem plejer at tilmelde sig til Litterære Terapisaloner?

Litterære Terapisaloner er for alle slags kvinder fra 25+ år. Vi har god erfaring med at sammensætte blandede grupper, hvor kvinderne er fra 25-65 år. Der er både studerende, lønmodtagere, arbejdssøgende, ledere i erhvervslivet og pensionister med. Vi har mødre med, bedstemødre og kvinder som enten ikke ønsker at få børn, eller har en stor drøm om det. Nogle af vores deltagere læser meget og ser frem til at læse endnu mere, mens andre føler de ikke har tid til at læse, og ser det her som en god mulighed for at komme igang.

Fælles for kvinderne er en åbenhed, nysgerrighed, omsorgsfuldhed og en lyst til at sammenskabe et varmt litterært fællesskab. Man deler mest muligt af sig selv, og er klar til at lytte til andre. Vi er her sammen, og for hinanden.


De litterære terapisaloner er for kvinder, som kan arbejde ansvarsfuldt med sig selv i en gruppe. Det betyder, at man selv vælger hvor meget og hvad man deler fra sig liv. Vi opfordrer, at man deler så meget som muligt, da det er mest givende. Men det er vigtigt, at man mærker efter undervejs. Hvis ens behov er decideret terapi i forbindelse med en specifik problematik, vil vi invitere dig til at opsøge det. Du er velkommen til at skrive til Psykolog@Elenaleah.dk, hvis du har spørgsmål eller ønsker hjælp til at finde en psykolog.


Modtag nyheder om Litterære terapisaloner

Sponsorer af Litterære Terapisaloner – Tak