Fleksibiliteten som online terapi giver er en stor fordel. Det betyder, at du kan have et terapeutisk forløb i forbindelse med at du fx;
- Er på udvekslingsophold, højskole, efterskole eller på ferie.
- Bor langt væk fra den psykolog du ønsker at gå hos.
- Bliver udfordret i forbindelse med transport grundet fysiske problemer.
- Har travlt og ønsker at spare transporttiden.
- Lider af socialfobi, angst eller en anden problematik, som udfordrer dig og gør det svært at komme ud.
Mange med særligt angst og depression oplever, at det kan være svært at komme ud af døren. Man kan være så tynget af sine psykiske udfordringer, at alene tanken om at få tøj på og komme afsted, sætter kaskader af alarm og modløshed igang. Samtidig er det netop i sådan en situation, at det vil være godt at snakke med en psykolog. Her er online terapi en oplagt løsning, da du kan sidde derhjemme i trygge rammer. Enten til brug under hele forløbet, eller som springbræt til ansigt-til-ansigt.
Ulempen ved online terapi er naturligvis, at man ikke sidder i samme rum. Risikoen er at dele af vigtig kommunikation går tabt. Kommunikation er nemlig ikke kun det som kommer ud af vores mund, men også vores blik, vores gestikulation, kropsholdning mm. Fraværet af det kan komme til at forstyrre samarbejdet og i værste tilfælde, kan man komme til at føle, at psykologen ikke forstår og “ser” én. Læs mere under “tips til vellykket online terapi” længere nede.
Derudover udfordrer online terapi din anonymitet og data. På trods af, at reglerne om datasikkerhed er blevet skærpet i forbindelse med GDPR (Persondataforordningen), så er det desværre ikke særlig gennemskueligt, hvilke platforme der er ordentligt krypteret. Det kommer jeg mere ind på længere nede.