FAQ = Frequently Asked Questions.

Tryk på de enkelte spørgsmål og et svar vil dukke op under spørgsmålet.

Det er normalt, at man er i tvivl om hvorvidt man har behov for en psykolog. Har du gået rundt og haft det skidt i længere tid, eller har du oplevet noget svært, som du kan mærke du har behov for at komme ud med, kunne en psykolog meget vel være noget for dig.
Du er meget velkommen til at kontakte mig på psykolog@elenaleah.dk eller tlf. 27346102, hvis du har brug for at drøfte, om du har behov for samtaler. En kort opklaringssamtale er gratis.

En psykolog (cand. psych.) har en uddannelse indenfor faget psykologi fra universitetet. Psykologer specialiserer sig i forskellige retninger, fx klinisk psykologi og psykoterapi (samtaleterapi).

En psykoterapeut tilbyder psykoterapi. Men da titlen ikke er beskyttet kan du ikke regne med psykoterapeutens uddannelse eller erfaringsgrundlag. Når du søger psykoterapi er det derfor en god idé at læse om vedkommendes uddannelses- og erfaringsmæssige baggrund.

Læs evt. mere her.

Priserne for en terapisamtale ligger gennemsnitligt på ca. 1000,- for en samtale. Det kan virke dyrt, men vi har en række skjulte udgifter. Derudover arbejder vi også på din proces før og efter selve samtalen. Vi forbereder os, læser op på netop din proces og din problematik etc.
Jeg tilbyder studierabat, fordi jeg synes der skal være et alternativ til særligt selvbetalende unge. Det kan lade sig gøre, fordi jeg holder udgifter, også i mit privatliv, på et minimum.

En henvisning til en psykolog kan bruges hos det der kaldes ydernummer psykologer. De har desværre ofte lange ventetider. Jeg synes det er vigtigt, at man kan få en psykolog når man får behovet. Derfor tilbyder jeg rabat, hvis man har en lægehenvisning. Læs mere om mine priser nederst på siden her.

Det afhænger af din problematik, hvor du er i processen og dit behov. Med løsningsforkuseret terapi  (én af de terapiretninger, som jeg læner mig op ad), ser man ofte, at der sker ændringer allerede efter 2-3 gange. De fleste føler de har fået dét ud af det, de ønskede, efter 7-10 gange. Uanset evaluerer vi løbende og ser på hvad der virker for dig.

På den ene side skal der gå nok tid til at samtalerne kan bundfalde, du evt. kan prøve øvelserne af og mærke en effekt. Omvendt skal der heller ikke gå så lang tid imellem, at man taber tråden. I starten anbefaler jeg, at der går 2,5-3 uger mellem samtalerne. Jo længere vi kommer i processen og jo mere flyveklar du føler dig, kan der gå længere tid imellem. Det er også noget vi evaluerer løbende.

Betaling foregår senest lige før sessionen starter, og kan være via mobilepay, (27346102) banken eller kontant. Spørg efter oplysninger senest dagen før din session, hvis en bankoverførsel ønskes.

Vi har klienter, som af forskellige grunde kan ønske at betale for flere sessioner på én gang. Dette er muligt at gøre for 5 samtaler, som skal bruges inden for et halvt år fra første samtale, eller for 10 samtaler, som skal bruges inden for et år. Når først der er betalt for enten 5 eller 10 samtaler på én gang, kan man ikke få pengene retur, hvis man fx ønsker at stoppe før alle samtaler er brugt op. Der er heller ikke mulighed for at overdrage samtalerne til en anden person eller overgå til en anden psykolog.

For nogle børn kan det være rart at have en forælder med de første 15-20 min. af første samtale. Det kan fx. være de børn som stadig er meget unge, eller føler det grænseoverskridende at skulle til psykolog. Du kan være med til at fortælle, hvad der er på spil og hvad dit barn ønsker, og dermed være med til at skabe en blid start på et terapeutisk forløb.

Jeg tilbyder også deciderede forældre-barn samtaler. Det kan være i tilfælde af, hvor kommunikationen går skævt mellem jer. Selvom man måske som forældre snakker meget med sit barn, og altid forsøger sit bedste, kan en faciliteret samtale af en udefrakommende person løfte et ellers kompliceret forhold. Kontakt mig direkte for sådan en samtale.

Læs mere her under Forældreguiden.

Ja. Alle psykologer er underlagt en lov om tavshedspligt. Det udspringer af ideen om, at du skal kunne føle dig 100% tryg med at dele følsomme, private og måske endda tabubelagte emner med din psykolog. Der findes visse undtagelser, som hvis du fx er til fare for dig selv eller andre. Hvordan det kommer til at foregå, hvem der bliver kontaktet osv. vil dog altid ske i samarbejde med dig.

Du kan læse mere om psykologers tavshedspligt her.

Afbud meldes senest kl. 9.00 dagen før den planlagte session, via sms til den psykolog du går ved (Find din psykologs informationer her). Bemærk at det ikke er nok at ringe, indtale en besked på telefonsvaren eller sende en mail.

Ved afbud herefter betales et afbudsgebyr på 600,-

Føler du ikke, at dit spørgsmål blev besvaret? Så kontakt mig endelig på psykolog@elenaleah.dk. Jeg svarer inden for 24 timer.