Investeringer og aktier har længe været forbeholdt gråhårede og selvsikre mænd i jakkesæt. Den tid er ovre. En undersøgelse viser, at i 2021 investerede hver 10. danske kvinde. Nogen kan måske undre sig over, hvordan dette er relevant for en psykologside. Men det er relevant – læs videre for at finde ud af, hvordan.

Girls just wanna have funds – din guide til investering er en bog skrevet af tre danske kvinder, Anne-Sophie Hartvigsen, Camilla Falkenberg og Emma Due Bitz, stifterne bag Female Invest. Deres mission er at få flere kvinder til at investere, og Girls just wanna have funds er et fint springbræt hertil. Bogen er let tilgengælig, og forklarer det mest nødvendige omkring særligt langtidsinvesteringer, på en overskuelig måde. Den giver et overblik over, hvordan du forsigtigt og trygt kommer igang med at investere på en fornuftig måde. Den forklarer det helt basale om, hvad en aktie er og bygger ovenpå derfra. Emner som, hvordan man håndterer sin usikkerhed omkring at håndtere penge, hvordan aktiemarkedet ser ud, hvordan du kan blive mere bevidst om din økonomi og hvordan du kan investere bæredygtigt er blot nogle af emnerne. Og den giver mod – ikke mindst.

Investeringer

Økonomi påvirker vores psykiske trivsel

“Det er vigtigt at forstå, at økonomisk empowerment og kvinders empowerment følges ad.”

Alt for længe har mænd siddet på de vigtigste poster, tjent mest og været økonomisk sikret. Vidste du fx. at, på globalt plan er mænd 50% mere velhavende end kvinder? Dette er en stor faktor i den ulighed vi har i verden, og midt i en tid hvor ligestillingsdebatten fylder så meget.

Mange studier viser, at mænd er gode til at tale sig selv op, mens kvinder er gode til at tale sig selv ned. Og dette påvirker vores muligheder lønmæssigt og karrieremæssigt, som igen påvirker vores syn på os selv og vores muligheder i livet. Økonomi står naturligvis ikke alene, og det er en misforståelse at tro, at velhavende folk er lykkelige og ikke har problemer. Men økonomi er nu også en vigtig medspiller i vores psykiske trivsel, ser man mennesket i en større kontekst.

Vidste du fx. at mange kvinder i voldelige forhold bliver grundet de økonomiske konsekvenser det vil have, hvis de vælger at gå ud af forholdet? Videre medfører det et svært liv og en mere og mere udfordret psyke, med diagnoser og mistrivsel som følge.

Forbrugerrådet Tænk undersøgte for nogle år siden, hvordan unge bliver påvirket af økonomiske problemer. Undersøgelsen konkluderede, at det både gav mistrivsel, dårlig nattesøvn samt stress, hvilket på sigt kan medføre depression og andet mistrivsel.

At investere behøver ikke handle om dansen om den næste gulvkalv, som medfører at du kan køre en porsche og drikke 600 kroners vine under Sydens sol. Det er heller ikke dét denne bog handler om. Det handler til gengæld om frihed, stabilitet og uafhængighed.

Girls just wanna have funds - investeringer

Vind bogen

I forbindelse med forlaget bag, Lindhardt og Ringhof, udlodder vi et eksemplar til en læser. For at deltage i konkurrencen skal du under indlægget skrive, hvorfor du synes det er svært at gå igang med at investere.

Husk at tilføje mailadresse, så jeg kan kontakte dig.

Bemærk: Både klienter og udefrakommende må deltage i konkurrencen.

En vinder trækkes og kontaktes direkte d. 27.05.23. Bogen sendes med posten ved aftale.


12 Kommentarer

Oscar Møller · 6. maj 2023 kl. 6:16 pm

Jeg syntes det er svært at investere fordi jeg er bange for at miste pengene.

Frederikke Nikolaisen · 6. maj 2023 kl. 6:18 pm

Jeg syntes det er svært at bruge penge på aktier, fordi jeg måske mister dem.

Bianca · 7. maj 2023 kl. 4:49 pm

Jeg kan godt lide at vide præcist hvad jeg har.

Rikke · 9. maj 2023 kl. 8:44 am

Jeg synes, det er svært at investere på et SU budget med børn – pengene går på ting de har brug for.

Dina · 23. maj 2023 kl. 10:13 am

Jeg synes det er svært at finde rundt i – jeg vil gerne forstå det hele ordentligt før jeg kaster mig ud i det, men synes det er svært at finde ud af f.eks. skat med fonde fra forskellige lande og på de forskellige typer konto.

Også helt lavpraktisk – hvordan finder man ud af hvad man vil investere i?

Og hvordan balancerer man om det overhovedet er bedst at investere eller i stedet bruge pengene til at spare op til indskud eller som delbetaling til en andel engang ude i fremtiden.

Laura · 23. maj 2023 kl. 11:41 am

Jeg synes det er svært, da man ikke ved udfaldet, kun hvor mange penge man har valgt at investere. Det er et felt man skal ture at våge sig ud i. Det er både skræmmende og spændene på samme tid.

Sigrid · 23. maj 2023 kl. 11:51 am

Jeg synes det er svært at komme igang med investere, fordi det virker uoverskueligt at vurdere, om de investeringer jeg laver både er klima- og social bæredygtige, og men samtidig en god investering for mig. Og så er det skræmmende og grænseoverskridende at komme igang.

Signe · 23. maj 2023 kl. 1:07 pm

Jeg synes det er uoverskueligt at vide, hvor man skal finde den rette information henne. Jeg er bange for at overse eller misforstå noget vigtigt.

Anne-Sofie · 23. maj 2023 kl. 7:52 pm

Jeg synes det er en vigtig bevægelse, en jeg gerne vil tage del i. Men jeg synes også fremtiden er svær at gennemskue. For at komme igang skal jeg nok slippe min perfektionisme og tænke at selv en lille investering er bedre end ingenting.

Susan Falk · 24. maj 2023 kl. 5:19 am

Jeg holder mig tilbage med at investere, fordi jeg er bange for at miste mine penge

Wiktoria · 24. maj 2023 kl. 8:16 am

Jeg vil vildt gerne komme i gang med at investere, netop for at opnå større økonomisk overskud på den lange bane. Jeg vil dog også vildt gerne investere i noget bæredygtigt, og det synes jeg kan være virkelig svært. Det er svært at gennemskue hvilke aktier/fonde reelt er bæredygtige samtidig med at der er stor sandsynlighed for at de giver et afkast.

Cecilie · 24. maj 2023 kl. 9:39 am

Jeg synes, det er svært at gå i gang med at investere, fordi jeg ikke aner, hvor jeg skal starte, hvad der er en god eller en dårlig beslutning, og hvor jeg finder den rigtige information omkring det.

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *