Litteratur kan trøste, heale, forklare, informere og underholde. Litteratur kan være en sund flugt for en stund, mens en storm raser. Det har jeg erfaret på egen krop, og også noget jeg blev klogere på da jeg skrev kandidatafhandling om litteraturens terapeutiske egenskaber på Københavns Universitet. Der er meget terapi og psykologi i bøgernes univers.

Der skal ikke meget søgning til før man funder ud af, at jeg rigtig godt kan lide bøger. Når jeg går forbi en boghandel må jeg nogle gange bevidst kigge væk, for ikke at købe endnu en bog. Og hvis jeg har en ekstra dårlig dag kan den altid føles lidt lysere, køber jeg en spændende bog. Jeg har læst bøger siden jeg var lille, og både fag- og skønlitteratur gør mig klogere både på mig selv og den verden jeg er en del af. Jeg ved, at mange har det på samme måde.

Litteraturhuset.dk nørder jeg bøger sammen med andre. Men jeg har besluttet mig for, at jeg også vil dele boganbefalinger herinde, når det er bøger der kan være særligt gavnlige udover det underholdningsmæssige. I forvejen kan jeg finde på at anbefale bøger til mine klienter, hvis de læser bøger og bogen kan hjælpe dem på vej. Derfor giver det god mening, at jeg også deler herinde, så det kan nå endnu bredere ud.

Puds læsebrillerne, sæt dig godt til rette i stolen og følg løbende med her på bloggen, når jeg deler mine boganbefalinger under navnet “Psykologens bogreol”.

Første anbefaling er af bogen The Happiness Equation af Neil Pasricha, som du kan læse her.

Velkommen til psykologens bogreol – god læselyst.


Psykolog Elena Leah

Psykolog Elena Leah

Jeg hedder Elena Leah (f. 1989) og er uddannet psykolog fra Københavns Universitet i 2015 med fokus på klinisk- og socialpsykologi. Jeg er specialiseret i unge (15-35 årige) og de problematikker de støder på. Dette via mit studie, samt gennem mine arbejdspladser, som er listet nederst.

1 Kommentar

Fødselsdepression - Psykologens bogreol: Mit arbejde (Olga Ravn) · 2. november 2020 kl. 9:41 am

[…] Læs mere om mine tanker bag Psykologens Bogreol. […]

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *