Tryk på de enkelte spørgsmål og få svar.

Det er normalt, at man er i tvivl om hvorvidt man har behov for en psykolog. Har du gået rundt og haft det skidt i længere tid, eller har du oplevet noget svært, som du kan mærke du har behov for at komme ud med, kunne en psykolog meget vel være noget for dig.
Du er meget velkommen til at kontakte mig på psykolog@elenaleah.dk eller tlf. 27346102, hvis du har brug for at drøfte, om du har behov for samtaler. En kort opklaringssamtale er gratis.

En psykolog har en minimum 5-årig universitetsuddannelse, og oftest meget studieerfaring. Vores viden er bred og giver os en stor forståelse for mange problematikker, dynamikker, kulturer og meget mere, som vi hver dag applicerer i vores møde med mennesker. Vi ved, hvad det gode liv er, og vi ved, hvad det svære liv bringer. En psykolog kan specialiserer sig inden for forskellige grene, hvoraf terapi er én af dem. Psykologtitlen er beskyttet.

Nogle psykoterapeuter tager en 4-årig uddannelse hvor de arbejder målrettet med terapi. Her får de viden og en masse erfaring. Desværre er psykoeterapeut ikke en beskyttet titel. Det betyder, at man ikke behøver at have hverken en uddannelse eller erfaring inden for feltet for at kalde sig psykoeterapeut. Overvejer du at starte samtaler hos en psykoterapeut er det derfor en god idé at sikre dig, at vedkommende har en relevant baggrund.

Begge faggrupper kan altså give dig god og effektiv terapi. Men jeg vil altid anbefale at undersøge hvordan vedkommende arbejder, hvad deres baggrund er og forsøge at fornemme ud fra billedet, tekst og andet, om du synes personen passer til dig.

Priserne for en terapisamtale ligger gennemsnitligt på ca. 1000,- for en samtale. Det kan virke dyrt, men vi har en række skjulte udgifter. Derudover arbejder vi også på din proces før og efter selve samtalen. Vi forbereder os, læser op på netop din proces og din problematik etc.
Jeg tilbyder studierabat, fordi jeg synes der skal være et alternativ til særligt selvbetalende unge. Det kan lade sig gøre, fordi jeg holder udgifter, også i mit privatliv, på et minimum.

Omend flere starter hos mig på baggrund af anbefalinger fra læger, så tager jeg ikke imod henvisninger. En henvisning til en psykolog kan bruges hos det der kaldes ydernummer psykologer. De er oftest 40+ og har desværre lang ventetid. Man får rabat på prisen gennem en henvisning. Jeg tilbyder til gengæld studie/ungerabat. Læs mere om mine priser nederst på siden her.

Det afhænger af din problematik, hvor du er i processen og dit behov. Med løsningsforkuseret terapi  (én af de terapiretninger, som jeg læner mig op ad), ser man ofte, at der sker ændringer allerede efter 2-3 gange. De fleste føler de har fået dét ud af det, de ønskede, efter 7-10 gange. Uanset evaluerer vi løbende og ser på hvad der virker for dig.

På den ene side skal der gå nok tid til at samtalerne kan bundfalde, du evt. kan prøve øvelserne af og mærke en effekt. Omvendt skal der heller ikke gå så lang tid imellem, at man taber tråden. I starten anbefaler jeg, at der går 2,5-3 uger mellem samtalerne. Jo længere vi kommer i processen og jo mere flyveklar du føler dig, kan der gå længere tid imellem. Det er også noget vi evaluerer løbende.

Betaling foregår senest lige før sessionen starter, og kan være via mobilepay, (27346102) banken eller kontant. Spørg efter oplysninger senest dagen før din session, hvis en bankoverførsel ønskes.

For nogle børn kan det være rart at have en forælder med de første 15-20 min. af første samtale. Det kan fx. være de børn som stadig er meget unge, eller føler det grænseoverskridende at skulle til psykolog. Du kan være med til at fortælle, hvad der er på spil og hvad dit barn ønsker, og dermed være med til at skabe en blid start på et terapeutisk forløb.


Jeg tilbyder også deciderede forældre-barn samtaler. Det kan være i tilfælde af, hvor kommunikationen går skævt mellem jer. Eller hvor man ønsker at forholdet igen kan blive godt. Selvom man måske som forældre snakker meget med sit barn, og altid forsøger sit bedste, kan en faciliteret samtale af en udefrakommende person løfte et ellers kompliceret forhold. Kontakt mig direkte for sådan en samtale.

Læs mere her under Forældreguiden.

Med det stigende fokus på bæredygtighed, miljø og klima, har flere sat spørgmålstegn ved, om det er muligt at finde en “grøn” psykolog.

Psykologer skilter sjældent med sådan noget. Dels fordi terapi ikke handler om psykologen, og dennes private valg. Dels fordi det for nogen kan blive for politisk. Men faktum er, at ved at gå hos en psykolog, som lever klimavenligt, er du også derigennem med til at støtte en bæredygtig verden.

Personligt bor jeg i et vegetarisk/vegansk hjem, jeg har el-ladcykel fremfor bil og træffer dagligt valg i kærlighed for miljøet, dyrene og hvad jeg tror på, er vores fælles bedste. Uanset om du deler denne overbevisning, er du naturligvis velkommen hos mig.

Ja. Alle psykologer er underlagt en lov om tavshedspligt. Det udspringer af ideen om, at du skal kunne føle dig 100% tryg med at dele følsomme, private og måske endda tabubelagte emner med din psykolog. Der findes visse undtagelser, som hvis du fx er til fare for dig selv eller andre. Hvordan det kommer til at foregå, hvem der bliver kontaktet osv. vil dog altid ske i samarbejde med dig.

Du kan læse mere om psykologers tavshedspligt her.

Afbud meldes senest kl. 9.00 dagen før den planlagte session, via sms (27346102). Bemærk at det ikke er nok at ringe eller sende en mail. Ved afbud herefter betales et afbudsgebyr på 600,-

Føler du ikke, at dit spørgsmål blev besvaret? Så kontakt mig endelig på psykolog@elenaleah.dk. Jeg svarer inden for 24 timer.